top of page
  • antoneriksson2001

Min "On-Boarding" i Texas

I slutet av Juni reste jag till Texas där Mercy Ships har sitt högkvarter. Där har jag gått en ubildning som kallas "On-Boarding" som ger oss en djupare förståelse för hur organisationen fungerar och förbereder alla oss som kommer jobba här under en längre tid. Vi får också fördjupa oss i våran kristna tro och får fler verktyg till att så bra som möjligt kunna leva tillsamans i en unik, kristen multikulturell gemenskap.


Basic Training

Min första vecka i Texas innan On-Boarding fick jag göra Basic Training där vi lärde oss brandman kunskaper, sjö överlevnad och fösta hjälpen. Vi hade väldigt roligt under denna utbildning och det gjorde mig kvalificerad att gå med i ett brandmanslag när jag kom tillbaka till skeppet. Under brandmans utbildningen fick vi träna på att släcka flera olika sorters bränder och även testa på att rökdyka in i en brinnande container. Efter våran brandmans utbildning hade vi utbildning i sjö överlevnad. Det handlade om vilka olika kriser man kan hamna i ombord ett fartyg till havs och hur vi ska hantera dessa. Under de praktiska momenten så fick vi bland annat testa på att använda en överlevnadsdräkt och att vända på en uppochnervänd livflotte. Den sista dagen av Basic Training lärde vi oss första hjälpen och HLR.
On-Boarding

Efter en intensiv vecka av Basic Training började On-Boarding. Vi hade en grupp på cirka 30 deltagare från ett flertal olika länder som skulle jobba med mercyships på olika platser. Vissa skulle börja jobba där på kontoret i Texas, vissa jobbade online hemifrån och sen var det vi volontärer som skulle ut till båda skeppen. Första veckan lärde vi oss om Mercy Ships som organisation. Vi lärde oss hur alla delar i organisationen hänger ihop, vi lärde oss vilka värderingar som driver organisationen och visionen som Mercy Ships jobbar mot. Vi fick chansen att träffa och prata med flera ur styrelsen och tillochmed grundarna Don och Deyon Stephens som svarade på våra frågor och berättade om hur allting startade för 40 år sedan. Den andra och tredje vecka handlade om tro och relationer till varandra och Gud. Vi lärde oss speciellt hur olika vi kan vara i en kristen gemenskap när vi kommer från alla delar av världen. Vi kommer från många olika sammfund och många olika kulturer vilket påverkar hur vi uttrycker våran tro men att vi ändå alla delar samma grund. Den sista veckan fördjupade vi oss inom kultur och världssyn. Det var en otroligt intressant utbildning där jag lärde mig väldigt mycket. Jag tror att de allra flesta inte har en aning om hur mycket kultur egentligen påverkar oss. Jag som kommer från Sverige tänker och kommunicerar helt annorlunda jämfört med någon som är uppväxt i Ghana. Något som i min kultur visar respekt kan i deras kultur vara oförskämt och tvärtom. För alla som på något sätt jobbar internationellt rekommenderar jag startk att läsa på om kultur för att mycket bättre ha en förståelse för de du träffar och kunna utveckla bättre relationer.

Gemenskapen

När vi inte satt i klassrummet för undervisning hade vi mycket tid att hänga med varandra. Vi spelade massa spel, hade bra långa konversationer och åkte till många ställen för att verkligen få uppleva Texas. Vi åkte till resturanger, parker, marknader, cowboy butiker och jag fick tillochmed uppleva en rodeo.Tillbaks i Senegal

Nu har jag rest tillbaka till Senegal och är på skeppet för att jobba. Gemenskapen här har en speciell dynamik eftersom de flesta som kommer bara är här i några månader. Många har kommit och många har lämnat medan jag var i Texas men jag ser det som positivt eftersom det ger mig många möjligheter till att träffa nya kompisar. Vi har drygt 3 månader kvar i Senegal så vi börjar närma oss slutspurten innan vi ska fara tillbaka till Teneriffa och förbereda oss för nästa fältarbete. Vi har gett kirurgisk sjukvård till flera hundra patienter detta år och jag ser fram emot allt vi ska uppnå innan vi är klara här. Nästa blogg kommer handla mer om mitt arbete på skeppet med fler uppdateringar om vad som sker här i Senegal. Tack för att ni läser och tack till alla som stöttar mig!


65 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page